A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

У дитинстві моєму - війна

Дата: 29.10.2018 11:32
Кількість переглядів: 544

Вечір спогадів

26.10.2018.

 У нашому календарі є немало дат, які нагадують нам про ті далекі роки. Кожне наше місто чи містечко, регіон мають пам’ять про цю страшну війну.       

 Сьогодні ми відзначаємо 74 річницю визволення України від фашистських загарбників. Так, 28 жовтня 1944 року був визволений найзахідніший регіон України – Закарпаття. Тому саме цю дату визначено Указом Президента від 20 жовтня 2009 року як День визволення України від німецько-фашистських загарбників.

  В цей день традиційно вшановують пам’ять воїнів, які загинули в боях за визволення України, та населення, яке постраждало від дій фашистських окупантів.

     Сьогодні хочеться пригадати імена  наших земляків, які своєю мужністю і безкорисною любов’ю до Батьківщини, усіма силами, інколи ціною власного життя, наближали день звільнення України від фашистської окупації. 

 На жаль сьогодні ветеранів та учасників бойових дій залишились одиниці то основними очевидцями тих страшних подій є діти війни. Члени клубу «Книголюб» та слухачі Університету Третього віку мають статус діти війни. На черговій зустрічі вони ділились своїми спогадами. В.П.Ткач, М.Л. Сапожніков розповідали, як звільняли Веселинове. В.Ф.Равський розповідав, як він і ще група юнаків хоронили в братській могилі тіла радянських бійців біля Нової Одеси. Учасник художньої самодіяльності Є.І.Платовський разом з присутніми співали пісні воєнних років під гітару.

  Будемо пам’ятати і не забувати! У цей День ми приєднуємося до вшанування всіх, хто забезпечив це звільнення! Добра пам’ять про вас завжди буде жити в наших серцях. З Днем визволення України!

  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь