A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

І слово моє піснею стало

Дата: 24.10.2018 08:53
Кількість переглядів: 584

Літературно – музична композиція

Митцю не треба нагород,

Його судьба нагородила.

Ліна Костенко

    19 жовтня члени клубу «Книголюб» та слухачі Університету Третього віку  з цікавістю слухали розповідь про життєвий та творчий шлях поета Вадима Крищенка, слухали його вірші в виконані автора, бібліотекаря і директора музею,  дивилися відеозапис ювілейного концерту.

    Сьогодні Вадим Крищенко «дійшов свого зросту і сили». Його внесок у сучасну поезію значний і вагомий. Думається, що він нас порадує ще великою кількістю ліричних поезій і подарує нам свої пісні. Отож, любі друзі, читайте, насолоджуйтесь і переймайте закладену в його творах глибинну мудрість.

  А народився Вадим Дмитрович Крищенко народився 1 квітня 1935 року в Житомирі у родині вчителів. Закінчив факультет журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Він – Народний артист України (2007), заслужений працівник культури (1985), заслужений діяч мистецтв України (1995), член Національної Спілки письменників України з 1972 року, лауреат літературно-мистецьких премій імені Івана Нечуя-Левицького, імені Андрія Малишка та імені Дмитра Луценка. Автор 50  поетичних збірок та близько 1000 пісень, автор сценаріїв багатьох відомих мистецьких заходів, зокрема, унікального театрально-пісенного дійства “Десять Господніх заповідей”, Його авторські концерти неодноразово відбувались не лише в Національному палаці мистецтв “Україна”, але й у престижних залах багатьох міст України за участю кращих виконавців вітчизняної сцени.

         Кавалер багатьох державних нагород – орденів Ярослава Мудрого V ступеня, повний кавалер ордена “За заслуги”, ордена Трудового Червоного Прапора, найвищої київської відзнаки “Знак Пошани”, найвищих нагород Української православної церкви – ордена Андрія Первозванного та ордена Святого Володимира,  найвищої відзнаки громадських організацій – Лицар Вітчизни та багатьох інших. В 2015 В.Д.Крищенка нагороджено Почесною грамотою Верховної Ради України. Йому неодноразово присуджувалося звання “Кращий поет-пісняр України”, багато разів ставав переможцем престижних конкурсів та фестивалів сучасної української пісні.

    Зараз В.Д.Крищенко є професором кафедри культурології Національного університету біоресурсів і природокористування України, почесним Доктором Київського університету  технологій та дизайну.

Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь