A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Президент на Миколаївщині взяв участь в успішних випробуваннях 32 МВт двигуна для енергетики: Більшість країн світу не можуть похвалитися таким досягненням

Дата: 28.08.2018 13:29
Кількість переглядів: 665

   Президент Петро Порошенко прибув з робочою поїздкою до Миколаївської області, де взяв участь у випробуваннях нового 32 МВт двигуна цивільного призначення для використання в енергетиці.Фото без опису

   Глава держави привітав працівників державного підприємства «Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря-Машпроект» з 27-річницею незалежності України, зауваживши, що під час Параду українці побачили як змінилися Збройні Сили, і в цьому також є величезна заслуга підприємств «Укроборонпрому». «Коли з 2014 року мали перейти на тризмінний режим роботи, щоб захистити державу. Не просто забезпечити війська, а захистити державу», - зауважив Президент.

   Петро Порошенко нагадав, що під час останнього візиту до Миколаєва робітники заводу запитали щодо рішення керівництва підприємства про скорочення. Тоді Президент пообіцяв, що буде знайдено можливості внутрішнього ринку і скорочення трудового колективу на «Зорі» не буде допущено, бо підприємство має великий потенціал. «Ви скажете, що це - приміщення в цеху, обладнання, інтелектуальна власність, досвід конструкторів. Я скажу, що ви праві. Але ключове надбання – це є робочі люди і інженерно-технічний склад. Це школа, яка виховується десятиріччями. І ти її не створиш не за рік, не за два, не за п’ять. Ми маємо все зробити для того, щоб зберегти і розвивати цей потенціал», - наголосив Глава держави.

   Президент підкреслив: «Сьогодні відбулися тестові випробування нового агрегату на 32 МВт, яка немає аналогів в світі. Подивіться, хто наші конкуренти в світі – «Дженерал Електрік», «Сіменс» і «Ролс-ройс». Хоча ні. «Ролс-ройс» не конкурент, бо він не має 32 МВт, його найбільша потужність 25 МВт. Я можу вас привітати – випробування зараз пройшли успішно». За його словами, це ще раз показує якість продукції «Зоря-Машпроект», потенціал підприємства. «Це ще раз твердо переконує, що ми як держава маємо торувати дорогу для продукції таких підприємств на нові ринки – це ринки Азії, ринки всього світу», - наголосив Глава держави.

  Президент наголосив, що над створенням двигуна працювали роками, і тому дуже важливо, що сьогодні вже є результат, яким не може похвалитися більшість країн світу і який яскраво демонструє потенціал України.

   «Уже більше 300 млн, з монтажем мені здається 360 млн – це перші контракти, які надійшли на «Зорю». Але це лише початок… Думаю, що загальний обсяг замовлень за два-три роки сягне більше 2,5 млрд грн. Це кошти українського замовника, який фінансує українського виробника», - наголосив Глава держави.

   Президент зазначив, що сьогодні розпочата низка проектів з модернізації застарілих потужностей газотранспортної системи України.

   «Ми на сьогоднішній день чітко сказали: українські замовники мають в першу чергу купувати продукцію українського виробництва. Ми маємо сьогодні так, робити тендери, але ми несемо відповідальність, що продукція є конкурентоздатна, якісна і українська. Якщо ми маємо ці три складових – очевидно, що вона виграє цей тендер, бо по-іншому бути не може», - зауважив Глава держави.

Президент також поставив завдання керівництву «Зорі-Машпроект» терміново завершити розробку дожимних компресорів разом з НАК, УГВ і доповісти до кінця року графік щодо нових замовлень, які забезпечуватимуть питання національної безпеки – диверсифікації джерел постачання газу, а в решті-решт, як кінцева мета – саме забезпечення газом.

   «Президент тут, щоб запевнити, що ви є першим пріоритетом. Що ми ніколи не дозволимо намагатися знищити машинобудівний потенціал України. Дуже дякую, що ви в цьому мені допомагаєте – і керівництво підприємства, і конструктори, і інженери, і працівники», - додав він.

   Протягом останніх 3-х років ДП НВКГ «Зоря» - «Машпроект» активно працює над створенням нових базових турбінних двигунів (ГТД) номінальною потужністю 32 МВт та 5 МВт.

   ГТД потужністю 32 МВт розробляється в 4-х модифікаціях. Зокрема, для використання в енергетичній промисловості, як механічний привід електрогенератора; в газотранспортних мережах, як механічний привід компресорів природного газу та дві модифікації: для використання в складі корабельних енергетичних установок.

   ГТД потужністю 5 МВт створюється для використання в складі когенераційних установок в «малій енергетиці»: муніципальній та промисловій.

   Використання таких ГТД в розподільчій системі виробництва електроенергії дозволить підвищити гнучкість і надійність роботи енергосистеми країни в цілому, підсилить енергетичну незалежність України та забезпечить завантаженість підприємства.

  ГТД, які створюються, за технічними характеристиками відповідають сучасним зарубіжним аналогам та є конкурентоздатними з ними.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь