Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Гірчить Чорнобиль крізь роки...

Дата: 27.04.2018 10:57
Кількість переглядів: 645

   В ці дні, 32 роки тому, в ніч на 26 квітня 1986 року сталася жахлива аварія за всю історію ядерної енергетики на Чорнобильській атомній електростанції. На четвертому енергоблоці електростанції прогримів потужний вибух, який повністю зруйнував реактор і в довкілля було викинуто велику кількість радіоактивних речовин. Тисячі загиблих, тисячі тих, хто ліквідовував наслідки аварії, втратили своє здоров’я – така страшна ціна Чорнобильської трагедії. Ось уже 32 роки біль і тривога Чорнобиля залишається в наших серцях. Ці відчуття змушують кожного зупинитись і озирнутись в той страшний 1986-й.

     26 квітня 2018 року в смт Веселинове, біля Пам’ятного знака «Ліквідаторам Чорнобильської катастрофи» відбувся мітинг-реквієм "Гірчить Чорнобиль крізь роки...", присвячений 32-ї річниці трагедії на Чорнобильській атомній електростанції.

    До Пам’ятного знаку прийшли учасники ліквідації аварії, представники Веселинівської селищної ради, районної державної адміністрації та районної ради, а також представники громадських організацій і мешканці селища. Пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятного меморіалу.

    До слова було запрошено першого заступника Веселинівського селищного голови – Свердан В.Г., яка висловила глибоку подяку і шану мужнім чорнобильцям, які ліквідовували наслідки аварії та внесли свою частку у подолання цього лиха: «Наш доземний уклін, наша довічна вдячність тим, хто, ризикуючи своїм здоров’ям і життям, брав участь у ліквідації наслідків аварії, відроджував і продовжує відроджувати до нового життя обпалену радіацією землю. Висловлюємо щиру вдячність учасникам ліквідації за ваш громадянський подвиг та добрий приклад».

   Також слово отримали голова Спілки ліквідаторів Чорнобильської катастрофи та заступник голови районної ради Загорулько О.М.

   Тож хай залишиться у минулому і ніколи не повториться у майбутньому жах Чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ці події навчить нас цінувати мир і спокій та життя.

Фото без опису   Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь