Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Звіт Веселинівського селищного голови про діяльність виконавчих органів Веселинівської селищної ради за 2017 рік

Дата: 18.04.2018 08:24
Кількість переглядів: 972

    Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» передбачено щорічний звіт селищного  голови  про свою роботу та про діяльність всієї ради.

    Сьогодні я звітую про роботу Веселинівської селищної ради виконану в 2017 році – за  перший рік життя та роботи об’єднаної громади. Фактично, це своєрідне підведення підсумків колективної праці кожного депутата, постійних комісій  селищної ради,  виконавчого комітету за минулий рік та окреслення планів на майбутнє.

    Діяльність селищної ради і депутатів є відкритою та прозорою. Депутати добре володіють ситуацією на місцях, сприяють вирішенню проблемних питань, які турбують громадян. Селищна рада працює у складі 26 депутатів, що в повній мірі забезпечує ефективну роботу представницького органу.

    На території Веселинівської селищної ради  налічується 23 населених пункти, в яких проживає 12913 громадян.

   На території ради функціонує Центр надання соціальних послуг Веселинівської селищної ради, 19 закладів освіти, з них 10 загальноосвітніх навчальних закладів, 7 ДНЗ, 1 БДТ, 1 ДЮСШ. У 2017 році утворено 2 опорні навчальні заклади, які включають 7 філій та відкрито 2 ДНЗ у складі навчально-виховних комплексів. Діє 22 заклади культури (11 бібліотек, 9 клубних закладів, 1 музична школа та 1 музей). З січня 2018 року розпочало свою роботу КНП «Центр надання первинної медико-санітарної допомоги» Веселинівської селищної ради.

    2017 рік – став для  нашої громади  роком реальних  змін та  випробувань. Усвідомлюючи всю повноту відповідальності за її майбутнє  і  розвиток, наш колектив робив у звітному році все можливе для створення  комфортних та безпечних умов для жителів громади, поліпшення духовної та матеріальної  сфер їх життя.     

    Завдяки злагодженій роботі депутатського корпусу, протягом звітного періоду відбулось 14 пленарних засідань, в ході яких прийнято 262 рішень з основної діяльності, 118 рішення з земельних питань, затвер­джені і діють цільових 6 програм (додаток1), які спрямовані на покращення економічного, соціального, культурного розвитку громади та її інфраструктури.

    Виконавчим органом Веселинівської селищної ради є її виконавчий комітет у складі 10 членів виконкому.  Протягом року проведено 39 засідань виконкому, в ході яких прийнято 172  рішення.

    Прийнято 519 розпоряджень з основної діяльності, 109 - з особового складу, 193 з адміністративно-господарських питань.

   ЗВЕРНЕННЯ.

    Впродовж  2017 року до Веселинівської селищної ради надійшло 313 звернень громадян. З них: 5 звернень надійшло поштою та 308 звернення надійшло на особистому прийомі до селищного голови та його заступників.

   За тематикою звернень найбільше:

   звернень соціального захисту - 69;

   комунального господарства - 67;

    реалізація прав і свобод громадянина – 64.

    ДОРАДЧІ ОРГАНИ

    Конкурсна комісія – 16 засідань.

    На адміністративній комісії при селищній раді розглянуто 54 адміністративних справ (стягнуто 1037 грн.).

    СТРАТЕГІЯ

   Веселинівською селищною радою рішення про підготовку дороговказу громади було прийнято майже одразу після об’єднання. За рік роботи частину запланованого вдалося реалізувати, тому на сьогодні вже затверджений актуалізований стратегічний документ, який був доповнений новими цілями та завданнями.

    Мета Стратегії Веселинівської громади полягає у вирішенні спільних проблем мешканців селищ та сіл, які увійшли до складу ОТГ та реалізації спільних завдань щодо економічного зростання, підвищення рівня життя і соціального захисту населення Веселинівської громади за рахунок забезпечення позитивних структурних зрушень в економіці, підвищення її конкурентоспроможності, як основи для збалансованого зростання стандартів та показників економічного розвитку. Саме людина є центром та пріоритетом економічного розвитку об’єднаної громади на тривалу перспективу.

   Стратегія визначає цілі, завдання та основні заходи соціально-економічного розвитку, а також формування та раціонального використання фінансових ресурсів Веселинівської об’єднаної територіальної громади на 2018-2025 роки.

    БЮДЖЕТ

   Всім відомо, що основою забезпечення життєдіяльності соціальної сфери та інфраструктури кожної громади є фінансове забезпечення. Тому хочу констатувати, що протягом звітного періоду селищна рада практично не виключалася з бюджетного процесу і відповідно до покладених функціональних обов’язків вживала  всі необхідні  заходи щодо забезпечення  своєчасного та повного виконання  селищного  бюджету.

    За 2017 рік за доходною частиною селищний бюджет (без врахування офіційних трансфертів) виконано на 107,1 %, при плані – 32млн.540тис.грн. надійшло – 34млн. 850тис.грн., понад план отримано – 2 млн. 310 тис.грн. Фактичні надходження за 2017 рік більше проти відповідного періоду минулого року на 11млн.704 тис.грн., або 50,6%. За звітний період отримано офіційних трансфертів у розмірі 42млн 363тис.грн.

    За 2017 рік видаткова частина селищного бюджету виконана в сумі 78млн.079 тис. грн.

    Ще один цікавий розрахунок вашій увазі: до об’єднання в ОТГ власні податкові надходження становили по Веселинівській селищній раді – 12 млн. 312 тис.грн., по Токарівській селищній раді – 4млн. 523 тис.грн., Луб’янській с.р. – 1 млн. 711тис.грн., по Порічанській с.р. - 2млн. 022тис.грн., по Зеленівській с.р. – 1млн. 918 тис.грн. У відсотках по громаді відповідно Веселинівська 54,8%  Токарівська – 20,1%,  Луб’янська – 7,6%, Порічанська – 9%, Зеленівська – 8,5%.

ОСВІТА

   Першочерговою стратегічною задачею Веселинівської об’єднаної громади є вирішення питання покращення комфорту для дітей, енергоефективність навчальних закладів.

   На утримання закладів освіти Веселинівської селищної ради у 2017 році використано кошти у сумі 43248,4 тис. грн., в тому числі:

  • Загальноосвітні навчальні школи – 28103,0 тис. грн.;
  • Дошкільні навчальні заклади – 9491,1 тис.грн.;
  • Будинок дитячої творчості – 709,5 тис.грн.;
  • Дитяча юнацько-спортивна школа – 1110,6 тис.грн.

    Інші освітні програми (забезпечення підвозу учнів до навчальних закладів) – 460,0 тис.грн.

    Селищною радою було укладено 6 тристоронніх угод, згідно з якими Веселинівська селищна рада повністю фінансує навчання 6-ти дітей Веселинівщини, які згодом стануть спеціалістами селищної ради, а саме 2-є медичних працівників та 6 педагогів.

    Також 11 кращих учнів громади отримують щомісячну стипендію селищної ради в розмірі 200 грн.

         З метою забезпечення стабільної роботи, за рахунок коштів місцевого бюджету, придбано енергозберігаючі вікна, двері для:

  • Бондарівської ЗОШ  І-ІІ ст. на суму  92268.00 грн.;
  • Луб’янської ЗОШ  І-ІІ ст.  на суму 62910.00 грн.;
  • Зеленівської ЗОШ  І-ІІ ст.  на суму 81534.00 грн.;
  • Михайлівської ЗОШ  І-ІІ ст. на суму 46279.00 грн.;
  • Токарівської ЗОШ  І-ІІІ ст. на суму 15540.00 грн.;
  • Порічанської ЗОШ   І-ІІІ ст. на суму 97264.00 грн.

   Також для покращення температурного режиму в класних кімнатах, у навчальних закладах громади модернізовано систему опалення із встановленням енергозберігаючих радіаторів на суму 373 118 грн.

   У Веселинівській гуманітарній гімназії ім. Б.Мозолевського проводяться роботи по ремонту підлоги в спортивній залі, а також здійснено заміну газового котла  на суму 117,0тис.грн..

    Організовано безкоштовне харчування учнів 1-4 класів та дітей в ДНЗ, пільгової категорії.

    Підвіз учнів до школи здійснюється 5 шкільними автобусами.

    Забезпечено підключення навчальних закладів до мережі Інтернет, на суму 44500 грн.

    Придбано:

  • електричну плиту для Зеленівської ЗОШ І-ІІ ст. на суму – 9100 грн.;
  • бойлер для Токарівської ЗОШ   І-ІІІ ст. на суму – 3210 грн.;
  • паливно-мастильних матеріалів для автобусів, на суму 112000 грн.;
  • запасних частин для шкільних автобусів,  на суму – 16417 грн.;

   Для проведення поточного ремонту загальноосвітніх навчальних закладів громади у 2017 році, придбано матеріалів на суму 2 230 000тис.грн.

    В Дитячо-юнацької спортивної школи проводяться ремонтні роботи в основному корпусі закладу де створюються перевдягальня, убиральня, душева кімната, кабінет медичної сестри фонд виконаних робіт складає – 110,8 тис.грн. В подальшому планується відкриття душевої кімнати і в борцівському комплексі та створення там нового спортивного ігрового майданчика з глядацькими  трибунами та навісом. З метою забезпечення якісного документообігу та інформаційної діяльності для школи придбано комп’ютерну техніку на суму 4400грн.

     Для  ДНЗ «Малятко» (смт Веселинове) придбано ліжка розкладні на суму 9000 грн.

    В Токарівському ДНЗ «Веселка» замінено насос на суму 16400 грн., у дворі садочку викладено тротуарну плитку, площею 402 м², також Токарівським ДНЗ відкрито, додатково, групу на базі Бондарівської ЗОШ І-ІІ ст., придбано іграшки, інвентар на суму 6000 грн.

   В листопаді відновив свою роботу Нововоскресенський дитячий садок в складі НВК, сума коштів використаних на відновлювальні роботи складає 508 тис. грн.

     За кошти місцевого бюджету в 2017 року було придбано обладнання для ДНЗ на суму 253,035 тис. грн.

    Вартість харчування в дошкільних навчальних закладах з урахуванням батьківської плати на 2017 рік була запланована в розмірі 21,0 грн., а фактично склала 21,0 грн.

    Питання забезпеченості дошкільних навчальних закладів майже всі вирішені.

   Також протягом 2017 року було надано допомогу дітям-сиротам та дітям позбавленим батьківського піклування, яким виповнюється 18 років – сума виплат складає – 12,670 тис.грн. (7 дітей)

Фото без опису   Фото без опису   Фото без опису

СОЦІАЛЬНІ ПОСЛУГИ

   З метою  підвищення якості життя населення та відповідно до Селищної програми соціального захисту населення  “Турбота”, протягом року було надано 124,063тис.грн. матеріальної допомоги  багатодітним та малозабезпеченим сім’ям.

   Надано одноразової матеріальної допомоги:

- УБД, які брали участь в АТО на сході України на суму – 60,0 тис.грн. (12 осіб)

- УБД у роки Другої світової війни до річниці Перемоги у ВВВ та річниці визволення України від фашистських загарбників  на суму  11,0 тис.грн. (11 осіб).

    Надано продовольчих наборів УБД у роки Другої світової війни до річниці Перемоги у ВВВ та річниці визволення України від фашистських загарбників на суму - 39,985 тис.грн. (42 набори)

Допомога на поховання ветеранів ВВВ - 5,750 тис.грн.;

Передплата періодичних друкованих видань ВВВ - 16,088 тис.грн. (50 осіб).

Фото без опису 

   Відповідно до рішення VI сесії восьмого скликання Веселинівської селищної  ради від 12 квітня 2017 року Центр надання соціальних послуг став комунальним  закладом  Веселинівської селищної  ради.

   У  2017  році на  утримання  центру  було виділено 1145,5 тис. грн., що становить  99,9 %  усіх видатків. Чисельність працівників Центру становить 20 штатних одиниць.

   В центрі отримують соціальні послуги різні соціальних категорій.

   Чисельність осіб, які потребують соціального обслуговування в 2017 році  складали 116 осіб, фактично отримували послуги у відділеннях центру:

- соціальної  допомоги вдома - 105 осіб,

- соціальної реабілітації дітей-інвалідів - 11 дітей.

Відділенням із соціальної роботи сім’ями дітьми  та молоддю – взято під супровід 39 сімей в яких виховується 121 дитина.

Допомога в оформленні необхідних документів для різних видів соціальних допомог по Веселинівській селищній раді: 

- оформлення субсидій – 897 сімей;

- державні соціальні допомоги – 480 сімей;

- оформлення на пільги – 230 осіб.

   Рішенням №1 ХІІ сесії восьмого скликання від 15 вересня 2017 року створено службу у справах дітей селищної ради, затверджено Положення про службу у справах дітей, її структуру та чисельність. Основним завданням підрозділу є забезпечення, дотримання і реалізація прав, свобод та законних інтересів дітей, які проживають на території Веселинівської ОТГ.

   Станом на 01.01.2018 року на обліку в службі, з причини ухиляння батьків від виконання батьківських обов’язків, перебуває 99 дітей віком до 18 років:

- смт Веселинове – 21                    - Токарівський с/о – 58

- Порічанський с/о – 12                 - Луб’янський с/о – 5

- Зеленівський с/о – 3

   Також на території Веселинівської ОТГ проживає 22 сім’ї опікунів та піклувальників в яких виховуються 23 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, 9 прийомних сімей, в яких проживає 18 дітей.

   До Дня захисту дітей було придбано подарунки та призи дітям, сума використаних коштів складає – 18,0 тис.грн., до Дня св. Миколая та Новорічних свят поздоровлено дітей-інвалідів, дітей, що знаходяться під опікою, дітей в прийомних родинах, дітей учасників АТО та дітей вимушено переселених осіб сума використаних коштів – 77,0 тис.грн.

Фото без опису   Фото без опису

МЕДИЦИНА

   Протягом року відремонтовано – 2 ФАПи (с.Зеле, с.Поріччя), проведено ремонтні роботи в майбутньому приміщенні комунального некомерційного підприємства «Центру первинної медико-санітарної допомоги» Веселинівської селищної ради на суму. Загальна сума витрачених коштів складає – 1 294 188 тис.грн.

Фото без опису   Фото без опису   Фото без опису

   З січня поточного року даний заклад розпочав свою роботу (наказ МОЗ України від 18.01.2018 № 86 «Про ліцензування медичної практики») і на сьогодні в центрі працює 3 лікарів та 15 медичних працівників загальної практики-сімейної медицини.

    Крім того, КНП «Центр ПМСД» Веселинівської селищної ради забезпечує вакцинацію населення, профілактику захворювань у групах ризику, видачу медичних довідок та лікарняних листів, видачу рецептів за програмою відшкодування вартості ліків «Доступні ліки», у тому числі видачу рецептів на ліки для хронічних хворих. Наразі в центрі встановлено 6 ліжок денного стаціонару.

         КУЛЬТУРА

    Мережа закладів культури Веселинівської селищної ради включає 22 заклади культури: 11 бібліотек, 9 клубних закладів, 1 музична школа та 1 музей.

   В минулому році витратили на сферу культури складають – 1708,3 тис. грн., а саме на утримання закладів 1408,2 тис.грн., придбання обладнання 136,1тис.грн., державні програми – 164,0 тис.грн..

   За звітний період 2017 року в громаді проведено 26 культурно-масових заходів – це тематичні заходи, театралізовані свята, концерти художньої самодіяльності, заходи для дітей, підлітків та молоді. Організовані та проведені суспільно-політичні заходи державного та місцевого значення: до Дня Соборності України, День захисника Вітчизни, Дня Перемоги, Дня Конституції, Дня Незалежності України, Дня Гідності і свободи.

Фото без опису   Фото без опису   Фото без опису

РОЗВИТОК ІНФРАСТРУКТУРИ ТА БЛАГОУСТРІЙ ГРОМАДИ

ДОРОГИ

   Загальна протяжність вуличне-дорожнього господарства Веселинівської ОТГ складає 136,6 км (760 тис.м2, з них 515 тис. м2 – дороги комунальної власності в межах населених пунктів, 149 тис.м2 дороги до населених пунктів, протяжність доріг державного значення загального користування (Р55, Т1506), що проходять по території громади складає 26 км.

   Дорожнє покриття в результаті тривалої експлуатації, несвоєчасного ремонту та неналежного обслуговування через брак коштів перебуває у вкрай незадовільному стані. Для вирішення вказаних проблем було прийнято рішення щодо створення на базі діючого комунального підприємства «Веселинівський водоканал» дорожнього підрозділу із сучасним матеріально технічним забезпеченням, що дасть змогу самостійно вирішувати проблему відновлення дорожнього покриття вулиць, доріг, тротуарів, майданчиків населених пунктів громади, а також будівництва нових пішохідних та велодоріжок.

   Протягом 2017 року за кошти державної субвенції на розвиток інфраструктури придбано спеціалізовану техніку для виконання робіт поточного ремонту:

  • автогрейдер (1шт.) – для формування дорожнього полотна та утримання ґрунтових доріг в належному стані;
  • трактор МТЗ-82 (1шт.) + навісна дорожня фреза (1шт.) – для фрезерування дефектних ділянок асфальтобетонного та цементобетонного покриття;
  • трактор МТЗ-622(1шт.) – для підвозу матеріалів та вивозу сміття з території проведення робіт;
  • коток тротуарний вібраційний двохвальцевий (1шт.) – для ущільнення асфальтобетонного покриття;
  • навісна роторна косарка (1шт.) – для скошування трави вздовж узбіч доріг.

   На придбання техніки витрачено 4785,878 тис.грн., з яких 4559,4 тис.грн. кошти державної субвенції на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад.

   З метою забезпечення проведення робіт по утриманню дорожнє-вуличної інфраструктури у дієздатному стані, комунальне підприємство та служба благоустрою селищної ради забезпечуються необхідними засобами та ресурсами; укладаються договори на залучання техніки та працівників приватно-господарських суб’єктів. До вирішення питання сполученості між населеними пунктами приєднуються ресурси Веселинівського підрозділу Миколаївської філії ДП «Укравтодор».

   В минулому році на ремонт асфальтобетонного покриття комунальних доріг громади виділено – 2 426 026тис. грн. Відремонтовано дорожнє покриття ділянок доріг вулиць селища Веселинове: Шевченко, Елеваторна, Одеська, Козацька, Набережна, Мозолевського, Миколаївська; вулиць селища Токарівка: Шкільна, Свободи, Елеваторна, Польова; вулиць сіл: Звенигородка (Порічанська, Центральна), Кременівка (Центральна), Поріччя (Молодіжна, Центральна), Градівка (Київська, Шкільна).

   З метою покращення сполученості між населеними пунктами ОТГ в серпні2017 року за рахунок селищної ради придбано новий муніципальний автобус середнього класу на 22 посадкових місця на суму 850 тис. грн.

    ОСВІТЛЕННЯ

    21 населений пункт громади забезпечені вуличним освітленням (деякі частково), 2 – не забезпечені (Колосівка, Воронівка). Загалом обраховується 70 вулиць, що освітлюються у нічний час. Протягом 2017 року встановлено 175 нових світлових точок по населених пунктах громади.

   Згідно Програми соціально-економічного розвитку, виконано роботи по відновленю вуличного освітлення в селах Поріччя, Градівка, Виноградівка, Бузоварове. У селах Зелене, Кутузівка, Бондарівка, Михайлівка, Луб’янка, Нововоскресенка, в селищах Токарівка, Веселинове виконано роботи по ремонту мережі вуличного освітлення. Загалом, протягом 2017 року встановлено близько двохсот світлоточок на суму 194 682 грн.

    ЖКГ

   До житлового фонду Веселинівської ОТГ відноситься 68 багатоквартирних будинків (1-5 поверхи), загальною площею 52,8 тис. м2, з яких 72,4 м2 належать до комунальної власності селищної ради; левову частку помешкань в населених пунктах ОТГ складають близько 4180 приватних будинки.

   Селищна рада розглядає можливості долучатися до вирішення проблем утримання об’єктів житлового фонду ОТГ капітального характеру. За результатами розгляду надається матеріальна та фінансова допомога.

   ВОДОПОСТАЧАННЯ

   Послуги з централізованого водопостачання надаються у 14-и населених пунктах громади, у 9-и з яких дану послугу надає комунальне підприємство КП «Веселинівський водоканал», населенню 6-и населених пунктів громади послугу з централізованого водопостачання надають суб’єкти приватного характеру, в деяких з цих населених пунктів одночасно діють і приватні, й комунальний постачальники послуг.

   Джерелами водозабору об’єктів водопостачання виступають артезіанські свердловини комунальної власності (22 об’єкта, 9 населених пунктів, 2 суб’єкти-надавачі послуг) та приватної власності (6 об’єктів, 6 населених пунктів, 4 суб’єкти-надавачі послуг). Централізованим водопостачанням забезпечено 80,6% населення громади. Децентралізоване водопостачання організоване у 12-и (в деяких частково) населених пунктах громади. Водопостачання відповідного населення забезпечується власними (у домогосподарствах) артезіанськими свердловинами, водонакопичувальними баками.

   На сьогодні через довготривалу експлуатацію артезіанських свердловин значно знизився дебіт води з водоносного горизонту, а значна зношеність труб призводить до частих аварій. Дані фактори провокують локальні проблеми в сфері системного постачання якісної води до помешкань, виробництв та інших споживачів.

   Відремонтовано 1,2 км мережі централізованого водопроводу (селище Веселинове, вул. Садова, вул. Челюскіна). Усунено наслідки 302 аварійних ситуацій, витрачено 933 тис.грн. Проведені роботи по промивці 3-х свердловин (селище Веселинове (ЦРЛ), Токарівка та в с. Зелене (на суму 369 742 грн.). Замінено або відремонтовано 11 одиниць насосного обладнання, на суму 172,1 тис.грн.

  Комунальним підприємством за послуги централізованого водопостачання нараховано кошти на суму 1951,0тис.грн. (заборгованість населення на 01.01.2018р. складає 97,7 тис.грн.). В той же час комунальним підприємством, протягом 2017 року, витрачено 3700 тис.грн., що обумовило необхідність дотувати підприємство селищною радою за кошти місцевого бюджету на суму 822,388 тис.грн. (поповнення статутного капіталу – 442,388 тис.грн., відшкодування різниці в тарифах – 380,0 тис.грн.)

    БЛАГОУСТРІЙ

   В сфері благоустрою вирішуються питання щодо:

     На території ОТГ розміщено 15 автобусних зупинок на суму 179 тис 100грн.

    У трьох населених пунктах відкрито нові дитячі майданчики на суму 113 тис 51 грн.

    Для покращення сфери благоустрою у громаді. Залучається техніка, придбана за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаної територіальної громади.

   До санітарної розчистки кладовищ, узбіч доріг, парків тощо, залучаються соціально активна громадськість, безробітні на умовах громадської роботи, та особи, що відбувають покарання за адміністративні правопорушення

   В роботі по благоустрою території громади Веселинівська селищна рада керується Програмою благоустрою та утримання території Веселинівської селищної ради на 2017 роки.

   Збирання побутових відходів є основним завданням санітарного очищення населених пунктів громади. Щороку лише в селищі Веселинове накопичується близько 15 тис. т твердих побутових відходів, які видаляються на сміттєзвалище загальною площею 3,4га. Сміттєзвалище, яке використовується близько 40 років, потребує невідкладної санації та рекультивації. Накопичення побутових відходів протягом року нерівномірне і значною мірою залежить від погодних умов, пори року, ступеня благоустрою житлових будинків, рівня життя населення тощо. Крім того слід відмітити, що на території ОТГ постійно утворюються несанкціоновані звалища побутових відходів, з якими бореться місцева влада.

   Збирання побутових відходів здійснюється комунальним підприємством селищної ради «Веселинівський водоканал». Для збирання побутових відходів комунальне підприємство забезпечене контейнерами та має в оперативному управління один сміттєвоз. По території адміністративного центру громади розміщено 43 контейнери, однак цього недостатньо, тому планується придбання додаткової кількості для повного забезпечення потреб. Станом на 01.01.2018 року укладено 1303 договорів на вивезення твердих побутових відходів.

   Поточні питання благоустрою, централізованого водопостачання та санітарного благополуччя населених пунктів вирішуються службою благоустрою та комунальними підприємствами Веселинівської селищної ради

   В результаті господарської діяльності підприємства КП «Веселинівський водоканал» за 2017 ріку населенню та підприємствам усіх форм власності надано житлово-комунальних послуг на суму 1936 тис.грн. (заборгованість населення на 01.01.2018р. складає 20 тис.грн.)

    На ремонт техніки та обладнання витрачено 10200 грн.

    Довідково: середня чисельність працюючих 21 особа. Середня заробітна плата станом на 31.12.2017 р. – 3590,00. грн., а робітників робочих професій – 3858,76. грн.

   За рахунок отриманого прибутку від виконання робіт згідно договорів підряду підприємствами поліпшується матеріально-технічна база, сплачуються рахунки за використану електроенергію, вирішуються організаційно-правові питання.

    БЕЗПЕКА

   Пожежні гідранти у населених пунктах практично відсутні. Технічний стан наявних пожежних водойм – незадовільний, їх недостатня кількість та об’єктове розміщення (школи, лікарня, підприємства) створюють недостатні умови для забезпечення пожежної безпеки. Водозабір у протипожежних цілях здійснюється пожежними з водонапірних башт у 14 населених пунктах та відкритих водойм, які в наявності лише у Веселиновому.

    У селищі Токарівка функціонує база місцевої пожежної команди, яка із недостатнім рівнем забезпеченості обслуговує села Токарівського та Зеленівського округів. У Веселиновому базується Веселинівський районний сектор ГУ ДСНС в Миколаївській області та ДПРЧ 11, що забезпечують пожежну охорону Веселинівського району в цілому.

   З метою запобігання та послідовного зниження ризику виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природнього характеру, підвищення рівня безпеки населення і захищеності територій від наслідків таких ситуацій сформований паспорт ризику виникнення надзвичайних ситуацій, розроблена та затверджена Цільова програма захисту населення і території від надзвичайних ситуацій техногенного та природнього характеру на 2018-2020 роки. З метою удосконалення системи реагування на надзвичайні ситуації програмою передбачається фінансування формування матеріального запасу.

    Місцева пожежна команда селища Токарівка приймає активну участь у вирішенні проблем пожежної безпеки. За участі  сил команди ліквідовано 14 випадків пожеж, 9 з яких у приватному секторі. На утримання МПК з селищного бюджету виділено кошти на суму 255,1 тис.грн., з яких: на оплату праці – 233,576 тис.грн.

    РОЗВИТОК

    Розроблено проект програми соціально-економічного розвитку ОТГ на 2017-2020 роки (обговорений, отримано позитивну оцінку ОДА відповідності вимогам, програма затверджена)

    Сформовано пакет документів п’яти проектних заявок використання коштів інфраструктурної субвенції; два з яких подано на розгляд та реалізовано (придбано грейдер, два трактори, навісне обладнання: коса, фреза)

    Розроблений проект стратегії розвитку ОТГ на 2018-2025 роки та план заходів її реалізації (проект розроблений за участі експертів регіонального розвитку Миколаївського центру розвитку місцевого самоврядування; проект в процесі обговорення)

    Сформовано та подано форми пропозиції ідеї 13 проектів до Плану заходів з реалізації у 2018-2020 роках Стратегії розвитку Миколаївської області на період до 2020 року. За результатами розгляду всі пропозиції враховано комісією ОДА та включено до Плану заходів

   Сформовано пакет документів двох проектів, що можуть реалізовуватись за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку на 2019 рік; подано на оцінювання один (має здійснюватися супровід етапів реалізації проекту)

   Сформована та подана на розгляд заявка на участь ОТГ у першому раунді Фази впровадження з модернізації та створення ЦНАП Програми «U-LEAD з Європою» (має здійснюватися супровід етапів реалізації проекту)

  Розроблено та подано на розгляд ОДА проект інвестиційного паспорту ОТГ

   ЗЕМЕЛЬНІ ВІДНОСИНИ

     Станом на 01.02.2018 року з Веселинівською селищною радою та заключено 3 договори оренди.

    Депутатами в 2017 році було прийнято 3 рішення про продаж земельних ділянок несільськогосподарського призначення. Сума отриманих коштів складає – 242,4тис.грн.. Також в бюджет громади за минулий рік надійшло 64,2тис.грн. внесків від пайової участі.

   31 січня 2018 року уряд прийняв розпорядження  «Про передачу земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об'єднаних територіальних громад». Розпорядження уряду важливе з кількох причин: воно дозволить ОТГ контролювати надходження від плати за оренду землі за межами населеного пункту та земельного податку з неї. Це буде стимулювати землекористувачів до ефективного використання землі та своєчасної сплати податків та вплине на економічний розвиток ОТГ.  План-графік передачі  земельних ділянок ОТГ у 2018 році оприлюднено на офіційному сайті Держгеокадастру. Згідно цього графіку передача земель Веселинівській ОТГ запланована на червень 2018 року.

Підсумовуючи вище перелічене:

    У можливість проектів, які були реалізовані відтоді як утворилася Веселинівська об’єднана територіальна громада, ще рік тому багатьом важко було навіть повірити. Зараз в громаді триває розбудова інфраструктури – це і освітлення, будівництво тротуарів, і ремонт доріг, дуже велику частину коштів направлено на енергозберігаючі технології, прийнято Стратегію розвитку Веселинівської ОТГ до 2025 року, діє партнерство з Офісом реформ і  Асоціацією міст України.

   Всього цього вдалося досягти завдяки командній роботі і депута­тів, і членів виконкому, і керівників та працівники різних рівнів, і кожного жителя громади, усі активно працювали на благо громади і словом і ділом. Ми усі разом розвивали Веселинівську об’єднану територіальну громаду.

 

     Веселинівський селищний голова                                                                                          О.В. Румянцев


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь