A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Стала пам'ять людська обеліском

Дата: 29.03.2018 14:08
Кількість переглядів: 1038

   Друга світова війна принесла з собою таку безліч трагедій, віроломства і зруйнованих доль, що до цих пір все людство із сумом і гіркотою згадує про ті далекі події, які торкнулися практично всіх на нашій спільній землі.

   Важкий шлях визволення пройшла і наша Веселинівщина доки зустріла ту вільну переможну весну далекого 1944 року і сьогодні 29 березня 2018 року ми відзначаємо 74-ту річницю визволення від німецько-фашистських загарбників. З цієї нагоди біля пам’ятника «Богданівцям» пройшов урочистий мітинг-реквієм «І стала пам'ять людська обеліском», приурочений знаменній даті. До заходу долучилися керівництво Веселинівської селищної ради, районної державної адміністрації, представники органів місцевого самоврядування, а також представники трудових колективів Веселинівщини, ветерани та учні та прості жителі громади.

  

   Зі словами подяки та шани до присутніх звернулась перший заступник Веселинівського селищного голови Свердан В.Г., яка подякувала усім хто відстоював нашу свободу у ті далекі, важкі часи та закликала нинішнє покоління берегти мир та спокій на рідній землі, після чого виконала почесну місію вручення грамоти голови Миколаївської обласної державної адміністрації Зязюну Івану Яковичу з нагоди відзначення 74-ї річниці визволення Веселинівщини.

   

    До слова також було запрошено першого заступника районної державної адміністрації Дрозд А.В. та ветерана Другої світової війни Іван Григорович Петренко, який продекламував вірші присвячені цій знаменній події. Учні Веселинівської гуманітарної гімназії ім. Б. Мозолевського також декламували вірші та провели короткий історичний екскурс у ті часи, а працівники Будинку культури Веселинівської селищної ради та учасники художньої самодіяльності подарували присутнім гарні тематичні пісні.

    

   

   День визволення Веселинівщини від фашистських загарбників назавжди вписаний в історію нашого краю, тож будемо пам’ятати і берегти цю пам'ять. У цей День ми згадуємо та вшановуємо не лише тих, хто боровся за звільнення Веселинівщини, а усіх полеглих у страшних боях тієї важкої війни! Добра пам’ять про них завжди буде жити в наших серцях.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь