A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

ЧЕРГОВА СЕСІЯ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Дата: 14.07.2017 15:42
Кількість переглядів: 880

    13 липня 2017 року  відбулась IX чергова сесія Веселинівської селищної ради восьмого скликання.

    Першими розглянули питання та прийняли рішення:

   - про встановлення ставок єдиного податку на території Веселинівської селищної ради для суб’єктів підприємницької діяльності – фізичних осіб, а саме:

  * для платників І групи – фізичних осіб-підприємців, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та / або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 300000 грн. – в розмірі  до 10 % розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року.

   * для платників ІІ групи – фізичних осіб-підприємців, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, в тому числі побутових, платникам єдиного податку та/або населенню, виробництво та/або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства, за умови, що протягом календарного року не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 10 осіб та обсяг доходу не перевищує 1 500 000 грн. – в розмірі до  20%  розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року;

   -  про встановлення ставок по оплаті за землю по Веселинівській селищній раді, а саме: рілля, сіножаті, пасовища – 1%,  багаторічні насадження – 0,5% від їх нормативної грошової оцінки; інші земельні ділянки у розмірі 3,0% від їх нормативної грошової оцінки; за земельні ділянки, які перебувають у постійному користуванні суб’єктів господарювання (крім державної та комунальної форми власності) у розмірі 6% від їх нормативної грошової оцінки; за земельні ділянки водного фонду у розмірі 0,07% від їх нормативної грошової оцінки.

   -  про встановлення ставок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки по Веселинівській селищній раді, а саме: 0,5% - для квартири/квартир, загальна площа яких перевищує 60 кв. метрів, або житлового будинку/будинків, загальна площа яких перевищує 120  кв. метрів; 0,5% - для різних типів об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності одного платника податку, сумарна житлова площа яких  перевищує 180 кв. метрів; 0% - для господарських (присадибних) будівель – допоміжних (нежитлових) приміщень, до яких належать сараї, хліви, гаражі, літні кухні, майстерні, вбиральні, погреби, навіси, котельні, бойлерні, трансформаторні підстанції тощо; 0,7% - для об’єктів нежитлової нерухомості – будівлі, приміщення, що не віднесені законодавством до житлового фонду. Ставки податку для юридичних осіб встановлюються в таких розмірах:

   - 1% - для квартири/квартир, загальна площа яких перевищує 60 кв. метрів, або житлового будинку/будинків, загальна площа яких перевищує 120 кв. метрів;

  - 1% - для різних типів об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності одного платника податку, сумарна житлова площа яких  перевищує 180 кв. метрів;

  - 1% - для об’єктів нежитлової нерухомості – будівлі, приміщення, що не віднесені законодавством до житлового фонду.

   Далі за порядком денним було прийнято рішення про передачу майна комунальної власності Веселинівської селищної ради з балансу Веселинівської селищної ради в господарське відання на баланс оперативне управління відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Веселинівської селищної ради та Центру надання соціальних послуг Веселинівської селищної ради Миколаївської області, а також рішення про прийняття рухомого майна у комунальну власність Веселинівської селищної ради із спільної власності територіальних громад, сіл, селищ Веселинівського району.

   Наступними було затверджено зміни до структури та чисельності Центру надання соціальних послуг Веселинівської селищної ради Миколаївської області, а саме внесено 0,5 ставки для соціального працівника в смт Токарівка. Після чого депутати заслухали звіти керівника КП «Веселинівський водоканал», КП «Веселинівський водо постач» та директора КП «Новий Ринок» щодо наявності дебіторської заборгованості за надані послуги. Також із звітом про роботу Тимчасової контрольної комісії з питань  легалізації підприємницької діяльності виступив голова комісії – депутат Веселинівської селищної ради Олексій Граненко.

   Далі в ході засідання було прийнято рішення про внесення змін та затвердження Статутів дошкільних навчальних закладів Веселинівської селищної ради Миколаївської області (у новій редакції) та внесення змін до рішення сесії Веселинівської селищної ради від 16 лютого 2017 року № 14 «Про створення методичного центру відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Веселинівської селищної ради».

   Після прийняття змін до рішення селищної ради «Про затвердження структури апарату Веселинівської селищної ради та утворення виконавчого орану Веселинівської селищної ради», прийняли рішення про призначення перших виборів старост Веселинівської селищної ради.

   Одноголосно депутатами було затверджено рішення про надання матеріальної допомоги на лікування дитині-інваліду – Левчуку О.В., в сумі 5 тис. грн.

   Відповідно до клопотання КЗ «Веселинівського районного центру первинної медико-санітарної допомоги» депутатами також одноголосно було прийнято рішення про виділення грошової допомоги селищної ради в сумі 20 тис. грн., для придбання технічних засобів для інвалідів та дітей-інвалідів.

   А от клопотання від Веселинівської центральної районної лікарні про надання фінансової підтримки в розмірі 356388 грн та Управління соціального захисту населення райдержадміністрації в сумі 20 000 грн. на канцелярські потреби, депутатами були відхилені.

   Веселинівський селищний голова зазначив, що медичну субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам в сумі 9079200 грн. селищною радою було передано до районного бюджету, а на початку 2017 року селищна рада виділила 110 000 грн. власних коштів для придбання концентратора кисню для Веселинівської центральної районної лікарні і на даний  час селищна рада не має змоги надати ще одну фінансову допомогу. Депутати також підтримали позицію голови в даному питанні.

    Після затвердження рішення про внесення змін до селищного бюджету Веселинівської селищної ради на 2017 рік,  було розглянуто питання щодо внесення змін до програми Благоустрою.

   Останнім блоком розглянуто та затверджено земельні питання.

   На завершення сесії Веселинівський селищний голова Румянцев О.В. повідомив присутнім, що у Веселинівській об’єднаній територіальній громаді, за підтримки та методичної допомоги Центру розвитку місцевого самоврядування у Миколаївській області та експерта регіонального розвитку, планується створення робочої групи з розробки стратегічного плану розвитку громади. Селищний голова зазначив, що до складу групи можуть входити усі бажаючі свідомі громадяни об’єднаної територіальної громади, які мають активну життєву позицію та пропозиції, щодо розвитку громади, не залежно від освіти, соціального статусу чи місця роботи. За більш докладною інформацією з цього приводу можна звертатися до селищної ради. Куратором з даного питання є перший заступник селищного голови Свердан В.Г.

Фото без опису   Фото без опису   Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь