Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

День пам’яті Героїв Крут

Дата: 29.01.2018 10:10
Кількість переглядів: 586

   29 січня 2018 року Україна відзначає сторіччя славетної і водночас скорботної дати в своїй історії – День пам’яті Героїв Крут.

  Подвиг студентів, котрі цього дня 1918 року пішли на вірну смерть, виборюючи незалежність України біля села Крути, став символом героїзму української молоді у боротьбі за вільну Батьківщину.

   На жаль, і сьогодні нам доводиться ціною життів кращих синів України відстоювати право на незалежність. Та ми щиро віримо, що завдяки своїй мужності та єдності Україна врешті стане могутньою, демократичною європейською державою.

   Тож схилімо голови перед тими, хто захищав державні цінності сто років тому, і так само вклонімося тим, хто сьогодні стоїть на варті свободи та спокою нашої держави.

Виконавчий комітет Веселинівської селищної ради

Фото без опису

Для довідки:

29 січня 1918 року на залізничній станції Крути під селищем Крути Чернігівської області відбувся Бій під Крутами. Наступ більшовицької армії було зупинено і здійснено організований відступ, руйнуючи за собою колії і мости. Російсько-більшовицькі нападники втратили боєздатність на кілька днів. Ця затримка ворога дала змогу українській делегації укласти Брест-Литовський договір, який врятував молоду українську державність.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь