A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Були танці, були співи і млинці усім на диво

Дата: 20.02.2018 14:07
Кількість переглядів: 703

   Швидко пролетів веселими народними гуляннями тиждень Масниці по Україні з гарячими млинцями, варениками, різними смаколиками, із завзятими іграми, конкурсами, змаганнями, з гарними українськими піснями.  Майже в кожному куточку нашої країни святкували народне свято Масниці (Колодія). Відсвяткували його і Веселинівці.

   16 лютого на площі Мозолевського жителі нашого селища проводжали Зимоньку та зустрічали Весну-красну. Пригадували кожний день Масниці, дякували Зимі і з великими сподіваннями гукали Весну:

   Прийди Весна красная

   з льоном високим,

   з корінням глибоким,

   з хлібом рясним!

  Це свято стало справді народним, тому що до підготовки та проведення його залучилися не тільки працівники Будинку культури Веселинівської селищної ради та учасники художньої самодіяльності, а й просто жителі селища. Гості свята пригощалися млинцями, які напекли учасники хорового колективу та активні жителі Веселинового: Винокурова Н., Свердан С., Апостол М., Романчук Л., Мизгало Т., Цибульська Н. Надія Цибульська здивувала всіх  мистецтвом випікання млинців. Це були і троянди, і вистроєна хатинка, і просто гарно складені та смачні млинці. Відгукнулися і представники малого бізнесу. Млинцями пригощав кафе-бар «Елемент» (Топольцева А.). Млинці були з різним варенням та медом, які теж принесли наші учасники художньої самодіяльності та  культпрацівники. Гостей свята пригощали гарячим глінтвейном до приготування якого долучилися наші небайдужі та щедрі земляки – Швець В., Апостол В., Зайченко М., Шалигін В.

   Протягом всього свята лунали українські пісні, діти та дорослі приймали участь в іграх, конкурсах  та змаганнях. Наприкінці свята всі разом запалили Опудало, проводжаючи Масницю та зустрічаючи Весну.

   Також 17 та 18 лютого на запрошення В.Волошинова працівники Веселинівського Будинку культури провели свята Масниці в Етнопарку «Нью Васюки» на Одещині.

   Прощай, прощай, прощай Масниця…

Фото без опису   Фото без опису   Фото без опису

Фото без опису   Фото без опису   Фото без опису

Фото без опису   Фото без опису   Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь