A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Уряд зняв обмеження на отримання землі учасникам АТО

Дата: 26.01.2018 13:48
Кількість переглядів: 623

 Уряд переглянув Стратегію удосконалення механізму управління в сфері використання та охорони земель сільськогосподарського призначення державної власності та розпорядження ними в частині першочергового забезпечення земельними ділянками учасників антитерористичної операції. 

    Положення відповідної постанови (від 17 січня 2018 р. №18) спрямовані на підтримку надання соціальних пільг та допомогу учасникам АТО, а саме військовослужбовцям, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в АТО, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції.

   У результаті прийняття постанови Уряду учасники антитерористичної операції отримають змогу набувати права власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності незалежно від площі земельних ділянок, право оренди на які було продано.

   Голова облдержадміністрації Олексій Савченко зазначає, що така позиція влади є вкрай важливою, адже на початку минулого року Держгеокадастр видавав земельні ділянки учасникам бойових дій, однак потім це стало неможливо через ряд причин.

    «Я дякую членам Уряду, що дослухаються до моєї пропозиції. Адже це неможливо і неприпустимо, коли в минулому році заборонили давати можливість купувати або отримувати землі хлопцям, які повернулися з зони проведення бойових дій та мають посвідчення учасника цих дій. І ця постанова Кабміну, яка зобов’язує Держгеокадастр забезпечувати земельними ділянками наших хлопців, вкрай важлива і необхідна, тому що в такий спосіб держава дбає про людей і показує, що земля належить народу. Вважаю, що надалі кроки, які робитиме Уряд, будуть спрямовані на підтримку наших громадян», - наголосив Олексій Савченко.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь