A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Чорне море – краплина планети Земля

Дата: 06.11.2017 12:56
Кількість переглядів: 3299

   XXІ століття — це час, коли людина не пристосовується до умов навколишнього середовища, а, навпаки, адаптує природу до своїх потреб і звичок. В Україні екологічні проблеми видаються ще загрозливішими, для їх вирішення докладаються лише незначні зусилля.

Одвічна й вірна берегиня.

І плаче Земля сльозами гіркими:

«Я хочу моря зберегти лиш такими:

Прозорими, чистими, геть без сміття,

Щоб сонце у хвилях розгледіла я!..»

   Проблема забруднення водойм не становить винятку з цього правила, особливо для Чорного моря, яке визнане одним з найбрудніших у світі.

  31 жовтня 1996 року шість причорноморських країн – Болгарія, Грузія, Росія, Румунія, Туреччина і Україна — підписали Стратегічний план дій по реабілітації й захисту Чорного моря. План передбачає практичні заходи по зменшенню забруднення, фінансування екологічних проектів, упровадження технологій, які не шкодять довкіллю. Цій події були присвячені виховні заходи до Міжнародного дня Чорного моря, які проходили у Веселинівській  гуманітарній  гімназії імені Б.М. Мозолевського з 30 жовтня  по 3 листопада  2017 року  під гаслом: «Море нам – ми морю».

         Основна мета проведення  тижня:

  • Акцентування  уваги учасників  навчально – виховного процесу на екологічних проблемах моря та заходах, що сприяють збереженню його флори і фауни;
  • Виховання  в учнів екологічної  культури та  якостей  громадянина  світу.

    31 жовтня учениця  6 (10) класу Орел Вікторія на шкільній лінійці презентувала гімназистам  цікаві факти про Чорне море та ознайомила усіх з геологічною історією та унікальними рисами цієї  неперевершеної краплини Землі.

   1 листопада для учнів 3(7)-х класів  проведено  гру  «Життя у Чорному морі», яка  проходила у вигляді вікторини з використанням карток та матеріалів міжнародного екологічного проекту «Чорноморська  скринька». Командам потрібно було набрати якомога більше балів, відгадавши назву чорноморського «жителя» у найкоротший час. В ході гри учні закріпили знання про фауну моря і дізналися про деякі нові факти життя в Чорному морі.

   3 листопада для учнів старших класів   проведено анкетування «Я і Чорне море»  під час  якого учні  мали можливість поміркувати та дати відповідь на питання: «Що особисто я можу зробити, щоб захистити Чорне море», і «Як я повинен захищати море» .

  Минув тематичний тиждень, проведені корисні екологічні заходи,  і ми сподіваємось, що в наших серцях та пам’яті  залишиться незабутній слід  про важливість Чорного моря  та   необхідність природоохоронної роботи.

Фото без опису   Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь