Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

МІЙ РІДНИЙ КРАЙ - ЖИТТЯ МОГО ПЕРЛИНА

Дата: 08.08.2017 10:52
Кількість переглядів: 1216

Україна – дивний край,
Де б не був ти, пригадай
Свою вулицю, село, рідну хату і того,
Хто тебе в життя повів,
Бо найкращий  - рідний дім. 

      Слова рідний край, рідна сторона, маленька батьківщина –- для кожного це  дорогі і важливі слова, саме такими словами завідуюча відділом обслуговування Веселинівської публічної бібліотеки - Л.М.Гордович відкрила день краєзнавства «Мій рідний край – життя мого перлина» який відбувся  першого серпня в актовій залі Будинку дитячої творчості Веселинівської селищної ради де згадали ім’я відомого на весь світ льотчика Сигизмунда Олександровича Леваневського та  презентували  нову краєзнавчу книжку.

   Н.І.Денисюк,  директор музею історії села Катеринівка розповіла про героїчну і трагічну долю С.Леваневського, його вклад в розвиток авіації на Миколаївщині, школу леваневців і її зв'язок з Веселинівщиною і селом Катеринівка. Ніна Іванівна поділилась новиною про друк своєї нової сорокової книжки «Стежина життєвої долі», яка присвячена С. О. Леваневському.

   Гості заходу поділились своїми спогадами, В.П.Ткач розповів про спільне навчання з майбутнім льотчиком-космонавтом А.Г.Ніколаєвим, І.Я.Зязюн повідав про знайомство з відомим І.Кожедубом підчас проходження військової служби, під час корейської війни, а М.Л.Сапожніков - був інженером з обслуговування літаків майбутніх льотчиків-космонавтів Г.Т.Берегового, В.М.Комарова.

    Далі до слова були запрошені ініціатор з написання і один із спонсорів видання книги «Рідне село – земна краса, де в квітах – вранішня роса» про село Староолексіївку, настоятель парафії Різдва Пресвятої Богородиці села Староолексіївка протоієрей Іоанн Фечко та автор книги Н.І.Денисюк, які розповіли про пошук та вивчення історії та життя села, про зустрічі з односельчанами, як обирали назву для книжки.

  За кошти спонсорів О.П. Гапчука та М.М.Андрушкевича було видано 300 екземплярів книги. Щоб кожна бібліотека Веселинівщини мала змогу отримати цю книгу, отець Іоанн своїм коштом видав ще 60 екземплярі, які під час заходу подарував директорам Веселинівської централізованої бібліотечної системи С.В.Левченко та КЗ Публічної бібліотеки Веселинівської селищної ради.

    Для присутніх була оформлена книжкова виставка «Рідний край, тебе я прославляю».

Фото без опису   Фото без опису   Фото без опису   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь