A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

НАВЧАЛЬНИЙ ВІЗИТ ДО ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Дата: 26.01.2018 09:38
Кількість переглядів: 717

    25 січня 2018 року розпочався дводенний навчальний візит представників ОТГ, ОДА, державних реєстраторів Миколаївщини до Волинської області з метою вивчення досвіду створення та функціонування волинських ЦНАПів.

    Директор Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону, Анатолій Пархом'юк привітав гостей з початком роботи, зробив екскурс в історичне минуле області, розповів про плани на майбутнє, а також акцентував увагу на ефективності реформи деценралізації на місцях.

    Експерт Програми «U-LEAD з Європою», керівник проекту ЄС з модернізаціі ЦНАП Роман Матвійчук презентував Компонент 2 Програми U-LEAD щодо створення розгалуженої мережі ЦНАП в ОТГ України. Він розповів присутнім про моделі ЦНАПів та кроки створення ЦНАП в ОТГ.

   «Всі послуги, що надає ЦНАП мають бути максимально прозорі та зрозумілі для населення. У процесі розвитку варто говорити про можливості віддалених робочих місць, мобільні центри тощо. Під час оцінювання можливостей появи ЦНАПу у громаді варто звернути увану на чисельність громади та кількість населення у адміністративному центрі, врахувати попит у громаді та детально проаналізувати економічну складову» - підкреслив експерт Роман Матвійчук.

   Миколаївці дізналися про перелік послуг ЦНАП, зокрема найпопулярніші, основні механізми залучення послуг (інтеграція послуг у ЦНАП, прийняття узгоджених рішень, придбання обладнання для надання послуг тощо), фінансові аспекти створення ЦНАП.

   Навчання продовжилося в Голобській, Зимнівськії та Устилузькій ОТГ, де присутні вивчали кращі практики організації роботи ЦНАПу та якісного надання адмінпослуг. 

Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь