A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

1 листопада – День народження Європейського Союзу

Дата: 07.11.2017 08:55
Кількість переглядів: 847

   1 листопада країни Європейського Союзу відзначили день свого народження.

  Непростими були стосунки між європейськими народами впродовж історії: війни змінювалися союзами, а мир та добросусідство – кровопролиттям та гнобленням переможених. Лише у ХХ ст., переживши дві світові війни, у Західній Європі перемагає усвідомлення необхідності зміцнення співробітництва. Прагнення європейських народів до єднання виявилося через створення спільних міжнародних організацій та установ. На сьогодні діє декілька впливових організацій, які відрізняються за своїми функціями, завданнями, колом  учасників, ступенем об’єднання. Серед таких організацій своїм впливом і авторитетом виділяється Європейський Союз.

  Європейський Союз – це політичне об’єднання європейських країн з метою створення єдиного ринку товарів і послуг без економічних бар’єрів. Утворився він на основі підписаного 7 лютого 1992 року Маастрихтського договору, який набув чинності 1 листопада 1993 року. Цьому передувала велика робота, що почалася ще з 1957 року. Зараз Європейський Союз представлений 28 – ми державами.

  Історія зв’язків між Україною та Європейським Союзом вимірюється десятиліттями. У політичних, культурних і торгівельних питаннях історія нашої  держави тісно пов’язана з її європейськими сусідами. І ЄС, і Україна прагнуть розвитку тісного та взаємовигідного партнерства. Цього року Україна офіційно отримала від ЄС безвізовий режим.

  До Дня народження Європейського Союзу Пруднік Л.О.,  класним керівником 9 класу, проведено годину  спілкування « Європейська інтеграція – шляхи дружби та співпраці »,  на якій учні 9 класу мали можливість  дізнатися про історію створення ЄС,  його структуру, функції, цікаві факти про Євросоюз.

Фото без опису   Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь