A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Веселинівське бюро правової допомоги Вознесенського місцевого центру з надання БВПД

Механізми звернення за субсидіями/пільгами на житлово-комунальні послуги

   До постанови КМУ від 21 жовтня 1995 р. № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» внесені зміни Постановою КМУ від 27 грудня 2019 р. № 1123, а саме доповнення до пункту 101: громадянам, які одержували житлову субсидію на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива та на оплату житлово-комунальних послуг і у яких (за даними управителів, об’єднань, виконавців комунальних послуг) відсутня заборгованість, що відповідає умовам, житлова субсидія на оплату житлово-комунальних послуг у наступному календарному році призначається у грошовій готівковій формі.

17:06:12 22.01.2020

Право на пільговий проїзд у громадському транспорті учасників бойових дій, а також осіб, прирівняних до них

   Майже щороку збільшується ціна на проїзд у громадському транспорті. Проте це не єдина причина виникнення конфліктів між водіями і пасажирами. Однією з основних причин постійних конфліктів між пасажирами-пільговиками і водіями є різні думки стосовно використання права на безкоштовний проїзд.

16:41:58 28.10.2019

Порядок зарахування у перший клас

   Незабаром завершується вступна кампанія до початкової школи, якщо ви не вибрали своїм дітям навчальний заклад, роз’яснення Вознесенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги щодо порядку зарахування у перший клас стануть у нагоді.

16:37:30 28.05.2019

Порядок надання відпусток у зв'язку з вагітністю та пологами та відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку

Тривалість оплачуваної  відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами обчислюється сумарно і становить 126 календарних днів на підставі медичного висновку :

16:35:42 22.05.2019

Зрубав дерево – отримав покарання

  Щороку з настанням весни значна частина населення переймається питанням відпочинку на природі та розведення вогнища для приготування їжі чи обігріву. Оптимальним шляхом вирішення даного питання є придбання спеціальних дров чи вугілля, але громадяни приймають і інші рішення. Частина населення купує дрова законним шляхом, а є категорія громадян, яка обирає свій шлях забезпечення дровами. Вони вчиняють злочин, йдучи до лісу і самовільно спилюючи дерева. Відповідно до ст. 105 Лісового кодексу України порушення лісового законодавства тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність відповідно до закону. Зокрема, відповідальність за порушення лісового законодавства несуть особи, винні у незаконному вирубуванні та пошкодженні дерев і чагарників.

16:31:44 17.04.2019

Права і свободи громадян в умовах воєнного стану

   Воєнний стан - це особливий правовий режим, що вводиться в Україні або в окремих її місцевостях у разі збройної агресії чи загрози нападу, небезпеки державній незалежності України, її територіальній цілісності та передбачає надання відповідним органам державної влади, військовому командуванню, військовим адміністраціям та органам місцевого самоврядування повноважень, необхідних для відвернення загрози, відсічі збройної агресії та забезпечення національної безпеки, усунення загрози небезпеки державній незалежності України, її територіальній цілісності, а також тимчасове, зумовлене загрозою, обмеження конституційних прав і свобод людини і громадянина та прав і законних інтересів юридичних осіб із зазначенням строку дії цих обмежень.

16:25:01 11.12.2018

Увага!

   Оголошується відкритий конкурс на участь у одноденному тренінгу, направленому на розвиток знань та навичок у сфері земельних відносин, для юристів системи безоплатної правової допомоги та інших практикуючих юристів, для юристів ОМС, ОТГ, землевпорядників, реєстраторів, а також для адвокатів, які співпрацюють з системою безоплатної правової допомоги у Миколаївській області. Тренінги відбудуться в рамках співпраці Координаційного центру з надання правової допомоги та Світового Банку (проект "Прозоре управління земельними ресурсами в Україні"). Тренінг для юристів системи БПД та інших практикуючих юристів проходитиме 1 листопада 2018 року у м. Миколаєві та 15 листопада 2018 року у м. Вознесенську. Тренінг для юристів ОМС, ОТГ, землевпорядників та реєстраторів проходитиме 2 листопада 2018 року у м. Миколаєві та 16 листопада 2018 року у м. Вознесенську.  Дату проведення тренінгу для адвокатів буде запропоновано після вирішення питання щодо акредитації регіональних тренінгів для адвокатів як заходів з підвищення кваліфікації в Національній асоціації адвокатів України.    Для участі в конкурсі необхідно заповнити заявку для участі в тренінгу:    1. тренінг для юристів системи БПД та інших практикуючих юристів (1 листопада, м. Миколаїв) https://goo.gl/forms/2Z6V5pE51GTHpOpF3    2. тренінг для юристів системи БПД та інших практикуючих юристів (15 листопада, м. Вознесенськ) https://goo.gl/forms/WyC7jFTpB4ubTZqD3    3. тренінг для юристів ОМС, ОТГ, землевпорядників, реєстраторів (2 листопада, м. Миколаїв) https://goo.gl/forms/VdiXgeY213OCWJmg2    4. тренінг для юристів ОМС, ОТГ, землевпорядників, реєстраторів (16 листопада, м. Вознесенськ) https://goo.gl/forms/CwN0pq4rv1C4JHs73    5. тренінг для адвокатів, які співпрацюють з системою БПД (м. Миколаїв)

16:24:56 22.10.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь