Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Своєчасно знищуйте амброзію!

Дата: 05.06.2024 08:48
Кількість переглядів: 218

Шановна громадо,  керівники  організацій, підприємств, установ  всіх форм власності, Управління  фітосанітарної  безпеки, вкотре,  звертається  до  вас з проханням про необхідність  проведення робіт щодо знищення осередків  карантинних   бур’янів, а  саме – амброзії  полинолистої.

Не  будьте  байдужими,  до  питання  знищення  карантинних  бур’янів  наявних  на  території  громади!  Якшо  ви  є  свідком  наявності  не скошених  осередків карантинних    бур’янів телефонуйте  на номер (097)9165200  з   8:00 год  до 17:00  год.        

Амброзія полинолиста є одним з найбільш небезпечних бур'янів, який викликає алергічні реакції у людини, витісняє культурні рослини і сильно виснажує землю (з 1 га землі амброзія осушує до 20 000 тонн води).

Амброзія виростає до 180 см, а корінь проникає в грунт на глибину до 4 метрів. Одна рослина амброзії полинолистої здатна утворювати понад 40 000 насінин,  які щороку проростають протягом 40 років, тому з цим бур’яном дуже складно боротися.

У період цвітіння пилок амброзії поширюється на десятки кілометрів, потрапляючи в очі, ніс, бронхи людини - викликає сльозотечу, погіршує зір, підвищує температуру тіла, призводить до різкого запалення слизових оболонок верхніх дихальних шляхів і нападів бронхіальної астми.

З метою усунення шкідливого впливу амброзії на здоров'я людини, запобігання створенню насіння і подальшого поширення карантинного бур'яну, необхідно своєчасно знищувати амброзію!

Не виконання  фітосанітарних  заходів  з  карантину  рослин  тягне  за  собою  адміністративну  відповідальність  у  вигляді  накладання  штрафу  на  посадових  осіб  і  на  громадян   згідно  Кодексу  України  про  Адміністративні  правопорушення.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь